Skip to main content

Concurs per l'eradicació de la violència masclista "Només Si és Si!"

Descripció

Des de 2005 la Plataforma convoca un concurs amb categories literària, lliure i musical dirigit a la població general, per promoure la reflexió i fomentar la sensibilització al voltant de la problemàtica de la violència masclista. Cada any es planteja un nou tema sobre el qual treballar.

L'edició 2018, sota el lema NOMÉS SI ÉS SI, amb l’objectiu de visibilitzar com dones, lesbianes i trans ens apoderem dels nostres cossos i de les nostres sexualitats. Aquesta convocatòria pretén mostrar quines estratègies teixim davant de la reiterada vulneració dels nostres drets, com dia rere dia reivindiquem el plaer, el desig, l’autocura i la llibertat com a pilars de les nostres relacions afectives.

El SI, és reversible en qualsevol moment, ha de ser necessàriament lliure, actiu, explícit, conscient i continuat! L’última paraula sobre el que passa al teu cos, és TEVA!

Amb aquest concurs es convidava a participar amb un vídeo que visibilitzi que JUNTES SOM MÉS FORTES i que NOMÉS SI ÉS SI!

Per participar en el concurs "NOMÉS SI ÉS SI" s'havia de realitzar un vídeo de fins a 5 minuts i penjar-lo a l'Instagram de les persones creadores amb els hashtags #nomessiessi i #concursprouviolencia2018. A la publicació també haureu d'anomenar @prouviolencia i @palaualos. El termini finalitza el 25 de novembre.

Alícia Anselmo, Pol Barrot, Nàdia Bueno, Andrea Hamsa, Dídac Monfort, Ares López, Pau Samper i Júlia Serra, alumnes de l’Institut Ronda de Lleida, van ser les guanyadores i guanyadors del primer premi del XIV Concurs per a l’eradicació de la violència masclista, amb un vídeo titulat “Només sí és sí”. Les autores van rebre el premi de mans de la presidenta de la Ploataforma Unitària contra les Violències de Gènere Montserrat Vilà i d’una representant del Districte de Ciutat Vella, en un acte de lliurament al Casal de Joves Palau Alòs, dijous 13 de desembre al vespre.

El segon premi del concurs va ser per al vídeo “¡¡Una mujer no está escrita en braile, no necesitas tocarla para conocerla!!”, realitzat per Adriana López, Annia Espirales, Lucia Ramirez, Borja Ramirez i Víctor.

El jurat va considerar que aquestes van ser les dues obres que millor representaven el sentit del concurs, que se celebra per catorzè any consecutiu, amb l’objectiu de visibilitzar i potenciar la prevenció de les violències de gènere en el seu sentit més ampli i integral, un projecte que ha estat fonamental per a la Plataforma des de la seva creació. La participació activa i la implicació del jovent, a més d’un dels motius de ser del concurs, ha estat i és clau i, enguany, un reflex de l’agitació que es viu als carrers, que en els darrers mesos s’han omplert en diferents ocasions de persones joves que s’han incorporat a la lluita contra la violència masclista i per a la construcció d’un món feminista. Veiem com, i així es reflecteix a tots els vídeos presentats al concurs, la solidaritat amb les víctimes i supervivents de la violència és una gran motivació per a la implicació de les més joves en aquesta aposta per transformar la societat de manera estructural. Ens omple d’esperança, en definitiva, veure l’alumnat dels instituts i centres que han participat, així com els que s’han presentat a concurs de forma individual, tan implicat en la lluita per la prevenció i eliminació de totes les violències.

Aquests són els vídeos finalistes:

  1. Ni una marca més” Video realitzat per: Núria Blanco, Gisel Boncompte, Yanira Ortega, Xavier López i Xavier Bometón, del Institut Ronda, Lleida
  2. ESCOLTA” realitzat per: Cristi Gioada, Rachida El Badaoui, Pau Riba, Brenda Girardot i Marc Gonzalez, Institut Ronda, Lleida
  3. Estem en contra de la violència cap als Homosexuals, Transexuals, Bisexuals i Lesbianes, No és No!”, per Jana, Nerea, Laia i Adrian

Autoria

Plataforma unitària contra les violències de gènere

Temàtica
Sexualitats
Art i cultura
Assetjament a l'espai públic
Ciberassetjament
Coeducació
Comunicació
Dones
Educació
Empoderament
LGTBI+
Representacions
Violència de gènere
Violència en les xarxes socials
Violència estructural
Violència física
Violència psicològica
Violència simbòlica
Violència verbal
Àmbit
Audiovisuals
Vídeo
Públics
Adolescents
Joves
Tipologia
Programació cultural
Comparteix-ho

col·laboracions

coeducacioportada
La Coeducació a Catalunya Pràctiques de referència i reptes
Edualter

More Contents

Plataforma unitària contra les violències de gènere

Plataforma unitària contra les violències de gènere
Plataforma unitària contra les violències de gènere
Plataforma unitària contra les violències de gènere

Mateixa temàtica

Teixim Xarxes
Plataforma unitària contra les violències de gènere
Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample